Priprema se izgradnja dodatnih 817 stanova u sklopu Programa poticane stanogradnje

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja javljaju kako se i u ovoj godini nastavlja provođenje izuzetno uspješnog Programa poticane stanogradnje. Naime, u protekloj je godini u sklopu POS-a izgrađeno sveukupno 8 322 stanova na području Republike Hrvatske u koje je uloženo više od 4,3 milijarde kuna.

Kako javljaju, u fazi pripreme je dodatnih 817 stanova čija je gradnja predviđena u Zagrebu, Zadru, Splitu, Trogiru, Solinu, Biogradu na Moru, Bolu, Cresu, Krku, Kraljevici, Lovranu, Osijeku, Poreču, Visu i Vrsaru. Valja i istaknuti, kako maksimalna cijena stana po kvadratnom metru može iznositi oko 1,3 tisuće eura.

Uz samu cijenu, pogodnost ovog programa ogleda se i u povoljnoj kreditnoj liniji, koja korištenje kredita omogućuje uz minimalne popratne troškove, bez jamca te uz kamatnu stopu manju od tri posto i rok otplate do 31 godinu. Također, prvenstvo kupnje imaju zaštićeni najmoprimci koji koriste stan u vlasništvu druge fizičke osobe te pojedinci koji nemaju riješeno stambeno pitanje i po prvi puta stječu stan u vlasništvo. Od kandidata se očekuje, da osim statusa hrvatskog građanina, budu i kreditno sposobni, što se utvrđuje na temelju podnesene dokumentacije.

Za sve dodatne informacije ili prijavu na javni poziv, potencijalni se kandidati trebaju obratiti općini ili gradu u kojem žive.