Prigodnim programom u Glini obilježena 28. obljetnica početka oružanog otpora agresoru

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te mimohodom glinskim ulicama uveličana je 28. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na ovom području.

Obilježavanju je uz brojna izaslanstva nazočio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a nakon protokola za sudionike je u parku kod crkve sv. Ivana Nepomuka organiziran program “Policija danas u službi građana” s pokaznom vježbom ATJ Lučko i obilaskom TT zbora hrvatske policije, preventivno edukativnih i postava promoviranja zanimanja policajac.

[media-credit name=”Nikola Čutuk/PIXSELL” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

– Ovaj se datum sigurno neće zaboraviti jer on simbolizira više toga. Svega nekoliko sati nakon što je Hrvatski sabor donio odluku o proglašenju samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, ovdje u Glini je počela agresija i to ne slučajno na policijsku postaju. Pobunjenici su vrlo dobro znali da je jedina prava snaga otpora hrvatska policija, koja je prva branila Hrvatsku i iz koje je stasala slavna pobjednička hrvatska vojska, istaknuo je Božinović.

Također, usporedno sa središnjim događanjem, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije sisačko-moslavačke, Ogranak Glina održana je i Memorijalna utrka “Tomislav Rom” na relaciji Gornji Viduševac-Glina, kao i sportski susreti u spomen na poginulog kolegu.

– Meni kao Glinjaninu je srce ispunjeno jer ovaj je događaj vrlo bitan za tada mladu hrvatsku državu. Za mene je ova obljetnica uspjela jer smo na mlade uspjeli prenijeti i ugraditi dio domoljublja kojeg su imali hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, poručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je obilježavanju nazočio kao osobni izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

[media-credit name=”Nikola Čutuk/PIXSELL” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

Događanja
Glina
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija