Prigodnim programom i brojnim delicijama, Popovača se pridružila proslavi Dana kruha

Na Trgu II u Popovači proteklog je vikenda održana centralna svečanost “Dani kruha”, nastala u sklopu listopadske manifestacije “Jesenski plodovi Grada”. Riječ je o programu kojeg su uz potporu gradske Turističke zajednice, pripremile brojne udruge s popovačkog područja, osnovne škole i Dječji vrtić te gradska Knjižnica i župa sv. Alojzija Gonzage s ciljem popularizacije bogate tradicije i baštine moslavačkog kraja te zahvale za plodove zemlje. Program je okupio mnoštvo djece i odraslih koji su zdušno sudjelovali na predavanjima, radionicama, pričaonicama, izložbama i predstavama.

Središnje događanje otvorila je povorka predvođena zapregama Konjogojske udruge Moslavina, u kojoj su sudjelovali članovi popovačkih mažoretkinja i dječje sekcije KUD-a Jelenčanka te polaznici Dječjeg vrtića i učenici Osnovne škole Popovača. Spomenuta je krenula od Pastoralnog centra župe sv. Alojzija te prodefilirala kružnim tokom do Trga II gdje je centralnu svečanost otvorio gradonačelnik Josip Mišković, a blagoslovio župnik Ivan Petrović. Tome je uslijedio prigodni program popovačkih mažoretkinja, polaznika vrtićke skupine Pčelice, kao i učenika Osnovne škole Popovača.

Osim bogatog glazbeno-dramskog programa na pozornici, posjetitelji su imali priliku razgledati brojne štandove i degustirati različite kolače i ostale domaće proizvode koje su pripremili Zadruga OŠ Popovača “Jelenak”, predstavnici OŠ Zorke Sever, Knjižnica i čitaonica, Udruga vinara i voćara “Škrlet”, Udruga pčelara “Lipa”, predstavnici KUD-a Jelenčanka, Udruga “Popovački plet” te članovi Župnog Caritasa i kreativnih radionica djece, mladih i odraslih popovačke župe sv. Alojzija Gonzage.

Naposljetku, manifestaciji su nazočili i članovi Udruge osoba s invaliditetom “Suncokret” iz Velike Gorice koji su ovom prilikom posjetili i Tradicijsku okućnicu u središtu Popovače.