Premijer Plenković u posjetu Banovini

Predsjednik Vlade bio je u Vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" na proširenom sastanku Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, nakon čega je krenuo u kontejnersko naselje "Mali dom" u Glini

Edina Zuko/PIXSELL

Točno tri mjeseca od najjačeg potresa, 29. prosinaca 2020. na Banovini, pogođeno je područje ponovno posjetio predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je u Vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” na proširenom sastanku Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, nakon čega je krenuo u kontejnersko naselje “Mali dom” u Glini.

Uz predsjednika Vlade su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Stožera, koji je i vodio sastanak, potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Prije početka sastanka, na kojem je analizirano što je učinjeno u protekla tri mjeseca i koji su neposredni zadatci Stožera, ministar Horvat sastao se sa skupinom Petrinjaca s kojima je razgovarao o sanaciji oštećenih objekata.