Premijer Plenković prihvatio ostavku ministra Krstičevića

S obzirom na to da se nalazimo u zadnjim mjesecima rada Vlade, odlučio sam da neću predlagati novoga ministra obrane, nego da će jedan od postojećih državnih tajnika dobiti ovlasti da vodi Ministarstvo obrane, poručio je Plenković

Marko Dimić/PIXSELL

Nakon jutrošnjeg sastanka s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, premijer Andrej Plenković prihvatio je njegov zahtjev za ostavkom, potvrdio je na konferenciji za medije.

– Ministar me izvijestio o za sada poznatim okolnostima nakon pada školskog aviona na trenažnom letu koji se jučer popodne dogodio u Biljanima Donjim. Osobno ne vidim razloga gdje bih mogao povezati njegovu političku odgovornost s činjenicom da se srušio avion, no istodobno sam razumio da ga je situacija izrazito pogodila. Budući da ga cijenim i kao čovjeka i kao prijatelja, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku i to u zajedničkom dogovoru, rekao je Plenković te izrazio žaljenje i sućut u ime Vlade obiteljima dvojice poginulih vojnika.

Premijer je nadodao kako može kategorički reći da ministar nije odgovoran, podsjetivši javnost kako je Krstičević nakon prve nesreće krajem siječnja poduzeo odgovarajuće promjene u bazi u Zemuniku te cjelokupnoj hijerarhiji koja se odnosi na strukturu MORH-a, a time i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

– Žao mi je da je osobno pogođen toliko, da je praktički apelirao da napravi pauzu od dužnosti koju je obnašao u mandatu naše Vlade. Isto tako, s obzirom na to da se nalazimo u zadnjim mjesecima rada, odlučio sam da neću predlagati novoga ministra obrane, nego da će jedan od postojećih državnih tajnika dobiti ovlasti da vodi Ministarstvo obrane, zaključio je Plenković.