Preko 200 sudionika na ovogodišnjem izdanju Floraarta

Otvoreno je 54. izdanje najveće regionalne izložbe cvijeća Floraart, koja će do 21. svibnja krasiti zagrebački park Bundek.

Svoj rad na izložbi predstavit će 200 domaćih i 15 međunarodnih izlagača, koji dolaze iz deset zemalja svijeta, a očekuje se da će Bundek ove godine posjetiti preko 300.000 zaljubljenika u floru. Također, posjetitelji će moći uživati u više od 125.000 sadnica koje se prostiru na 300.000 metara kvadratnih Bundeka, dok će vrhunac manifestacije i ove godine biti Natjecanje izlagača, ali i Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt te Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola.

– Ove godine malo smo promijenili koncepciju izložbe. Nema više velikog šatora, imamo nekoliko kupola, drukčiji je dojam. Ostalo nismo mijenjali, jer dobitnu ekipu se ne mijenja. Veliki je broj natjecanja i radionica za naše posjetitelje. Tematski smo se orijentirali na ekologiju i održivi razvoj, mislimo da su to teme vrlo vrijedne za edukaciju naših najmlađih, istaknuo je dopredsjednik izvršnog odbora Floraarta Darko Uidl.

Danas je ujedno započeo program radionica, edukacija i natjecanja, a za najmlađe je pripremljen takozvani Floragrad, gdje će se mališani moći okušati u izradi herbarija. Također, u Zelenoj kupoli okupljenima su predstavljene ljepote Nacionalnog parka Krka te Parkova prirode Kopački rit, Lonjsko polje i Žumberak, dok je u Plavoj kupoli organizirana radionica aranžiranja sukulenata.

Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 21 sat, a ulaz je besplatan.

Aktualno
Hrvatska