Predstavljen prvi europski projekt Udruge slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije

Projektom VAŠE OKO - NAŠ PRATITELJ nastoji se omogućiti pratitelj slijepim osobama do neophodnih sadržaja, a uključuje i mogućnost obuke u kućanskim vještinama kako bi korisnici usluge mogli sami pripremati hranu za sebe
Grad Kutina

Udruga slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije predstavila je projekt VAŠE OKO – NAŠ PRATITELJ kojeg sufinancira Europski socijalni  fond. Projekt u visini 497.995 kuna ujedno je i prvi projekt sufinanciran iz europskih fondova koji je Udruga dobila, a s provedbom je započeo 6. travnja s ciljem poboljšanja kvalitete života slijepim osobama.

– Kroz projekt će proći najmanje 15 korisnika a mi se nadamo čak i više od toga. Na samom početku javilo se 5 korisnika te s obzirom na to da je sada doba koronavirusa imamo smanjen opseg djelovanja, odnosno samo plaćanje računa i dostava namirnica do kućnog praga zbog poštivanja mjera socijalne distance, rekao je predsjednik Udruge Mario Merhaut.

Također, u sklopu projekta zaposlene dvije osobe i koordinator, a njime će se omogućiti pratitelj slijepim osobama do neophodnih sadržaja, a uključuje i mogućnost obuke u kućanskim vještinama kako bi korisnici usluge mogli sami pripremati hranu za sebe.

– Udruge s područja Grada Kutine neumorno rade i svakodnevno pomažu svojim sugrađanima i promiču vrednote civilnog društva. Naša Udruga slijepih već dugi niz godina pomaže svojim članovima i radi za boljitak, kako osoba s poteškoćama u vidu, tako i svih sugrađana, komentirao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija