Predsjednik Milanović održao sastanak s čelnicima Popovače, razgovaralo se o problemima lokalne samouprave

Tom ga je prilikom gradonačelnik Josip Mišković upoznao s razvojnim planovima Grada Popovače kojima se žele poboljšati uvjeti života za njegove stanovnike

Ured predsjednika RH

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je s čelnicima Grada Popovače o problemima oko raspolaganja državnom imovinom i o razvoju agroturizma. Tom ga je prilikom gradonačelnik Josip Mišković upoznao s razvojnim planovima Grada Popovače kojima se žele, rekao je, poboljšati uvjeti života za njegove stanovnike.

Govorio je i o problemima s kojima se suočavaju mnoge manje jedinice lokalne samouprave, pa tako i Popovača. Kao jedan od glavnih problema izdvojio je raspolaganje državnom imovinom. Naime, interes hrvatskih poduzetnika za ulaganje i otvaranje proizvodnje u Popovači postoji, ali da bi se to ostvarilo potrebno je osigurati dodatno zemljište i proširiti poslovnu zonu za što je gradu potrebna suradnja državnih vlasti, rečeno je na sastanku.

Razgovaralo se i o razvoju agroturizma u Popovači i Moslavini, za što su gradske vlasti također zainteresirane, pri čemu je istaknuto da već sada na području grada djeluje oko 300 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.