Predsjednica u Novskoj otvorila prvi objekt u Poduzetničkoj zoni i položila temelje pogonima za uzgoj mikroalgi

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tijekom svog obilaska Hrvatske posjetila je Novsku te tom prigodom otvorila novu poslovnu zgradu Vodovoda, ali i položila kamen temeljac budućim pogonima za uzgoj mikroalgi tvrtke Phyox.

– U samom srcu Hrvatske, u Novskoj, u gradu nekada toliko devastiranom ratnim razaranjima, suradnja privatnog i javnog sektora neizostavna je i važna karika u gospodarskom rastu i razvoju. Važno je  pozdraviti i podupirati ovaj zajednički smjer ka stvaranju boljeg i uspješnijeg života za sve Novljane, poručila je predsjednica te istaknula kako se upravo time ostvaruje njezino obećanje od prije pet godina, ono koje kaže da Hrvatska ima potencijala postati jedna od najrazvijenijih država Europe.

Posjetu predsjednice nazočio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec koji je srdačno pozdravio ova događanja kao velik i značajan datum u povijesti Novske. Također, zahvalio je predsjednici koja je u svojoj pretrpanoj satnici našla vremena za ovaj posjet, učinivši tako čast Novskoj, ali i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji.