Požeško-slavonska županija prva bez ijednog zaraženog koronavirusom

Požeško-slavonska županija od danas je prva županija bez ijedne osobe zaražene koronavirusom, budući da su se testovi za sve tri oboljele osobe nakon dva uzastopna testiranja pokazali negativnima te su proglašene izliječenima

Požeško-slavonska županija od danas je prva županija bez ijedne osobe zaražene koronavirusom, budući da su se testovi za sve tri oboljele osobe nakon dva uzastopna testiranja pokazali negativnima te su proglašene izliječenima.

Potvrdio je to županijski Stožer civilne zaštite, navodeći da su dvoje oboljelih (policajac i bankarska službenica) zbog njihovih poslova spadali u skupinu s povećanim rizikom zaraze, pa se nije samo čekalo da prođe 28 dana u samoizolaciji, već su i testirani.

– Nakon što smo primili dva negativna nalaza s razmakom od 24 sata ili većim, osobe se smatraju COVID-19 negativnima i prestaje njihova kućna izolacija. Treća osoba je također negativna, no još uvijek je u bolnici i očekujemo da se otpusti iz bolnice, rekao je epidemiolog Ante Vitalia.

Načelnik županijskog Stožera Vedran Neferović kazao je da novonastala situacija daje optimizam, ali i istaknuo kako je još uvijek velik broj zaštitnih mjera na snazi te se provode i dalje.