Potvrđeno 46 novooboljelih koronavirusom

Od jučer je potvrđeno 46 novih oboljenja koronavirusom te se njihov broj u Republici Hrvatskoj popeo na 361, izvijestili su jutros iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. Pojedinačno, na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je njih 5.

– Iako ta brojka na prvi pogled zvuči velika, ipak smo u ovom trenutku zadovoljni jer je čak i manja od one koju smo očekivali, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupno je testirano 3 013 pacijenata, a u međuvremenu je došlo do pogoršanja kliničkog stanja jednog od oboljelih te ih je sada sveukupno 6 na mehaničkoj ventilaciji, ali su i nadalje stabilni te ukazuju na mogućnost oporavka. Također, prosječna dob bolesnika je 49,05 godina, dok su 56 posto oboljelih muškarci, a 44 posto žene.

– Ako govorimo o raspodjeli po dobnim skupinama, što nam je u ovom trenutku iznimno važno, u skupini od 60 do 70 godina imamo 12,7 posto oboljelih, odnosno od 70 do 80 godina 6,1 oboljelih. To su dobri rezultati, međutim možemo i moramo bolje zato je u međugeneracijska solidarnost od iznimne važnosti. Naravno, prema uputama Stožer civilne zaštite, objasnio je Beroš.