Potvrđen drugi slučaj koronavirusa

Potvrđen je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, izvijestio je u srijedu ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

– Imamo još jedan potvrđeni slučaj koronavirusa. Svi ostali testirani su negativni, rekao je ministar Beroš na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Zagrebu.

Ponovio je da koronavirus ne predstavlja značajnu ugrozu.

Mediji navode da je druga osoba oboljela od koronavirusa u Hrvatskoj bratu mladića, koji je jučer imao pozitivan nalaz i hospitaliziran je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je na konferenciji za novinare Stožera da će se danas u 12 sati održati sastanak sa svim čelnicima Stožera civilne zaštite u svim županijama.

Mladić kod kojeg je jučer potvrđeno da je zaražen koronavirusom, radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošlog tjedna je zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio liječniku. Sada se nalazi u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, ima blaži oblik bolesti i u dobrom je stanju.

Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana, negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

U Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” trenutno je hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus. Iz ostalih dijelova Hrvatske pristiže još uzoraka za testiranje na virus.