Potporama vrijednim više od 360.000 kuna u Novskoj se otvara 12 novih radnih mjesta

Potpisani su ugovori na temelju tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u sklopu Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva

U Maloj vijećnici Grada Novske potpisani su ugovori na temelju tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u sklopu Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Prije svega, gradonačelnik Marin Piletić potpisao je ugovore s troje poduzetnika početnika koji otvaraju po jedno novo radno mjesto, i to s Katom Dabrović, vlasnicom uslužnog obrta za pranje i glačanje odjeće “Kata Laudry”, Tomislavom Pircom, vlasnikom tvrtke “TD2K” za cestovni prijevoz robe te Anitom Vukašinović, vlasnicom obrta za slastice “Teta od slatkog”. Vrijednost ugovora iznosi 58.128,81 kuna, kojima Grad Novska sufinancira nabavu opreme za obavljanje djelatnosti.

Potpisani su i ugovori sa šest poduzetnika početnika u sektoru gaming industrije u vrijednosti od 270.000 kuna, kojima Grad sufinancira trošak plaće za pokretanje novih start upova. Ugovore su potpisali Rea Budić iz Tiny Meow studija, Lovro Tokić iz tvrtke Zexerio za izdavanje računalnih igara, Marin Jurić iz tvrtke Inclusio za računalno programiranje, Nikola Klemić iz tvrtke Nix K za izdavanje računalnih igara, Borna Milinović iz tvrtke Jane Doe za izdavanje računalnih igara te Mateja Olujić iz tvrtke OONA za računalne usluge. Time je grad dobio šest obrtnika te isto toliko novih radnih mjesta.

Naposljetku, ugovor u vrijednosti od 39.000 kuna potpisan je s Drvnom industrijom Tobijaš, a iznosom će se sufinancirati trošak plaće za tri novozaposlene osobe.