Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina

Povodom Dana grada Varaždina u tamošnjoj Gradskoj vijećnici potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina. Povelju su potpisali gradonačelnici Marin Piletić i Ivan Čehok, u nazočnosti svojih zamjenica Marije Kušmiš i Sandre Malenica, predsjednika Gradskih vijeća Ivice Vulića i Damira Habijana te predstavnika braniteljskih Udruga Grada Novske i bivših pripadnika 5. bojne 1. brigade “Tigrovi”, na čiju je inicijativu došlo do potpisivanja Povelje.

– Drago mi je da su kolege iz Novske prihvatili ovu inicijativu. Hrvatska je premala zemlja da bismo se previše dijelili. Mislim da trebamo surađivati, osobito Varaždin i Novska. Njih zanima gaming i razvijanje te industrije, mi imamo snažan Tehnološki park, FOI i elektrotehniku na Sveučilištu Sjever. Imamo jako puno poveznica i dovoljno prostora da ubuduće bolje surađujemo nego do sada. poručio je gradonačelnik Čehok.

Potpisivanje Povelje prijateljstva i suradnje označilo je povezivanje gradova koje je spojio ratni put hrvatskih branitelja s područja Varaždina, a koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske.

– Potpisivanjem Povelje prijateljstva i suradnje između dva grada, Novske i Varaždina označilo je povezivanje gradova koje je spojio ratni put hrvatskih branitelja s područja Varaždina koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske, rekao je gradonačelnik Piletić.