Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za remetinečki rotor – iz Europskog fonda stiže 272 milijuna kuna

190327_Ugovor sufinanciranje rotora 3

Gradonačelnik Milan Bandić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric potpisali su ugovor o bespovratnom sufinanciranju remetinečkog rotora. Potpisanim ugovorom predviđa se dodjela više od 320 milijuna kuna, od kojih 272 milijuna dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48 milijuna iz državnog proračuna.

Potpisivanju je nazočio i premijer Andrej Plenković koji je tom prilikom istaknuo kako se ovim sufinanciranjem uvelike poboljšava gradska infrastruktura.

-Posebno je važno što se očekuje da ovaj projekt bude završen u siječnju 2020., upravo kada će Hrvatska predsjedati Europskom unijom i kada će Zagreb biti jedan od središta cijele EU- poručio je premijer Plenković.

Za gradonačelnika Milana Bandića ovo je “točka na ‘i’ projekta koji se u Zagrebu sanja unazad deset godina.

-U Gradu Zagrebu činimo sve kako bismo za investicije kojima se poboljšava kvaliteta života građana te potiče gospodarstvo i razvoj Grada, osigurali sredstva iz drugih izvora, a ne samo proračuna Grada Zagreba. Najvažniji izvor pri tome su, naravno, europska sredstva gdjegod je to moguće- kazao je Bandić.

Kako se moglo čuti tijekom potpisivanja radovi na rotoru idu prema planu.

Aktualno
Hrvatska
Regija