PORUKA SISAČKE BISKUPIJE: Sada je najvažnije pobrinuti se za ljude

Biskup Košić rekao je kako se nada da će se obnoviti sve što je potres oštetio, no sada je najvažnije  pobrinuti se za ljude, u što se nesebično uključio i Caritas Sisačke biskupije s mnogim volonterima
vlado košićNikola Čutuk/PIXSELL

Na redovitoj sjednici biskupijskog Zbora savjetnika Sisačke biskupije, na kojoj se razgovaralo o sakralnim objektima oštećenima u potresu, rečeno je kako je sada najvažnije pobrinuti se za ljude, u što se nesebično uključio i Caritas Sisačke biskupije.

Sjednica Zbora savjetnika održana je pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića, a o golemim štetama na vjerskim objektima nazočne je izvijestila voditeljica Ureda za kulturu Spomenka Jurić. Zbog teških oštećenja, trenutačno 31 župna crkva ne može služiti za vjerske potrebe.

Na sjednici u Biskupijskom ordinarijatu izneseno je više pojedinosti o tome što je dosad učinjeno te planovi koji su u idućem razdoblju pred biskupom, svećenicima i vjernicima Sisačke biskupije u obnovi oštećenih crkava, župnih kuća, kapela i sakralne kulturne baštine.

Kako je priopćeno iz Sisačke biskupije, na temelju doprinosa dobrih ljudi i mnogih ustanova, države i donatora, koji su izrazili svoju spremnost pomoći, biskup Košić rekao je kako se nada da će se obnoviti sve što je potres oštetio. No, istaknuto je, sada je najvažnije  pobrinuti se za ljude, u što se nesebično uključio i Caritas Sisačke biskupije s mnogim volonterima, kojima je biskup odao priznanje i izrazio veliku zahvalnost.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak