Popovački Ogranak HVIDR-e izrazito zadovoljan realizacijom aktivnosti u protekloj godini

U Popovači je održana redovna godišnja skupštine tamošnjeg Ogranka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata. Na samome početku aktualni predsjednik Ante Čupić podsjetio je okupljene kako je Ogranak sudjelovao u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana, ali i brojnih obljetnica poput Maslenice, Bljeska, Oluje, Memorijala 12 Hrvatskih redarstvenika Borovo Selo, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i slično.

– Na navedena obilježavanja kao Udruga odazivali smo se kako na području Grada Popovače, tako i u drugim mjestima održavanja memorijala. HVIDR-a Popovača je u suradnji s Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, kao što je održavanje 11. Braniteljskog kupa Grada Popovače, a sudjelovali smo i na sportsko rekreacijskim aktivnostima ŠNIDOR, kao i na Županijskim igrama u Topuskom, Voloderu i ostalim mjestima, rezimirao je Čupić.

Kao što se moglo čuti na skupštini, HVIDR-a je, između ostaloga, bila nositelj aplikacije za sufinanciranje izgradnje spomen poprsja generalu Zvonimiru Červenku koje je nastavno uspješno dovršeno te je bista otkrivena na svečanosti u veljači prošle godine.

Čupić se u ime članova, također zahvalio Gradu Popovači na podršci u uređenju prostorija za rad Udruge, a među planovima predviđenima za ovu godinu istaknuto je intenziviranje aktivnosti na rješavanju stambene problematike, ali i nastavak organizacije sistematskih pregleda u Neuropsihijatrijskoj bolnici “dr. Ivan Barbot” te obilazak spomen obilježja generalu Červenku s popovačkim osnovnoškolcima.

Skupštini su nazočili i brojni gosti; predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Sisačko-moslavačke županije Marko Klasan, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser te gradonačelnik Josip Mišković koji je iskoristio priliku te posebno pohvalio provedbu edukativnog programa za osnovnoškolce “Da se ne zaboravi – više od terenske nastave”.