Popovački Caritas daje svoj obol u suzbijanju koronavirusa

Poručuju da su osigurana sredstva te naručene namirnice koje bi se mogle dostavljati potrebitim župljanima, a volonteri će po potrebi donositi i lijekove iz ljekarne

Caritas župe Svetog Alojzija Gonzage održao je hitni sastanak povodom sve ozbiljnijih mjera zaustavljanja širenja epidemije virusa COVID-19. Na sastanku je odlučeno kako će se i on uključiti pomaganju starijim i nemoćnim župljanima na razne načine. Poručuju da su osigurana sredstva te naručene namirnice koje bi im se mogle dostavljati, a volonteri će po potrebi donositi i lijekove iz ljekarne.

– Za ovu situaciju aktivirano je petnaestak volontera Caritasa, pozvani su i svi ostali na pomaganje bližnjima u potrebi. U župi za sada ima oko 180 ljudi koji se ispovijedaju u kući. Smatra se da će u ovoj situaciji upravo oni biti najpotrebniji brige. Epidemija je ozbiljno shvaćena na području župe. Mjere zaštite provode se od 12. ožujka, rekao je upravitelj župe velečasni Ivan Petrović.

Također, iz tiska je izašao izvanredni župni listić o novonastaloj situaciji kojeg će svi župljani dobiti na svoju adresu, dok se on, također može pročitati OVDJE.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija