Popovačke vrtićarce do ljeta očekuje još pregršt zabavnih i ekološki osviještenih aktivnosti

U Popovači je održan sastanak članove Eko odbora tamošnjeg Dječjeg vrtića na kojem su predstavljene realizirane aktivnosti te plan rada do kraja aktualne pedagoške godine.

Dječji vrtić u međuvremenu je proveo niz aktivnosti u sklopu kojih su za najmlađe organizirane brojne sportsko-natjecateljske igre, istraživačke i likovne radionice, edukativni posjeti i druženja, a u planu za naredno razdoblje ističe se, među ostalim, bio uzgoj povrća i uređivanje cvjetnih gredica u dvorištu vrtića, posjet Reciklažnom dvorištu te obilježavanje Dana planeta Zemlje kao projektni dan vrtića.

Vrtićarci su, također sudjelovali u raznim spomendanima i tematskim tjedanima poput Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna mobilnosti, Dječjeg tjedna, Dana kruha i plodova zemlje, Mjeseca knjige i slično, dok će od idućeg mjeseca započeti s pripremama za ovogodišnju Olimpijadu dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije te velike priredbe na gradskom trgu povodom Dana vrtića u svibnju.

Koordinatorice Marija Ginder, Marija Mišković i Marina Ovčariček istaknule su kako je glavna tema ovogodišnjeg programa “Kretanje i zdrava hrana” te će se ona prožeti kroz niz različitih aktivnosti u svim vrtićkim skupinama.

U okviru sastanka kojem su, pored roditelja, nazočili predstavnici Grada i kumova vrtića, naime Neuropsihijatrijska bolnica “dr. Ivan Barbot” i tvrtka Moslavina, dogovoren je nastavak suradnje u cilju što kvalitetnije realizacije ovog bogatog plana.