Popovačka Udruga stočara i ratara “SE-GO” spremno kroči u 21 godinu postojanja

Proteklog je vikenda popovačka Udruga stočara i ratara “Seosko gospodarstvo” održala redovnu godišnju skupštinu. Tom je prilikom aktualni predsjednik Petar Cvetko naglasio kako Udruga neprekidno radi proteklih 21 godinu te da aktivno sudjeluje u organizaciji manifestacija na području Grada, posebice Županijske izložbe stoke.

– Organiziramo i razna edukativna predavanja kroz godinu za naše članove, no njihov odaziv na ista je slab, rekao je predsjednik te pozvao članove na veću uključenost u rad Udruge.

Nastavno je uz Izvješće o radu u prošloj godini, usvojen i Plan za 2020. koji, među ostalim aktivnostima, predviđa održavanje različitih edukativnih predavanja tijekom zimskim mjeseci. Također, dogovoreno je kako će se Udruga aktivno uključiti u organizaciju i ovogodišnje Izložbe stoke, a to je potvrdio i gradonačelnik Josip Mišković. Mišković je ovom prilikom istaknuo kako je u gradskom proračunu za poljoprivredu osigurano oko milijun i pol kuna.

– Također, važno je naglasiti i kako će se uskoro raspisati natječaj za raspodjelu poljoprivrednih zemljišta te će u prvom krugu on obuhvatiti ona zemljišta čiji su imovinsko-pravni odnosi čisti, poručio je te podsjetio okupljene da Grad nastoji urediti što više nerazvrstanih cesta kako bi poljoprivredna zemljišta bila što pristupačnija vlasnicima.