Popovačka bolnica proslavila 85 godina postojanja

U Popovači je obilježeno 85 godina postojanja Neuropsihijatrijske bolnice “dr. Ivan Barbot”. Iako je bolnica u svom začetku bila zamišljena kao usko specijalizirana za neuropsihijatriju, danas je to ustanova koja ima mogućnost pružanja zdravstvene zaštite kako za stanovnike grada Popovače, tako i za stanovnike Sisačko-moslavačke županije, ali i šire.

Unatoč teškim uvjetima u zdravstvu, ustanova se razvija i raste, poručio je na proslavi zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec:

– Čvrsto se nadam da će ova ustanova i dalje uspješno raditi i biti jedan od bitnih, rekao bih, čak i gospodarskih i socijalnih subjekata na području Moslavine, a napose grada Popovače, budući da ona danas ima oko 600 zaposlenih, to je 600 obitelji vezanih uz nju. Brojni projekti su pred nama koje ćemo u bližoj budućnosti ostvariti i siguran sam da zajedno možemo i dalje raditi na uspjehu i promociji ove zdravstvene ustanove.

Valja napomenuti projekt energetske obnove koja iznosi oko 8 milijuna kuna, zatim izgradnju lifta u suradnji s Ministarstvom branitelja, upotpunjavanje zdravstvene opreme, kako bi se liječnicima pomoglo da pružaju što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, nešto je o čemu uistinu treba govoriti, naglasio je Rosavec.