Popovača osigurala novčanu pomoć građanima koji su primili obitelji sa stradalih područja

Građani, kao i vlasnici objekata koji su nakon potresa osigurali smještaj osobama sa stradalih područja te ih prijavili u evidenciju privremenog boravka, mogu se Gradu obratiti sa zahtjevom za pomoć u podmirivanju troškova režija

Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Josip Mišković donio je odluku o osiguravanju pomoći u plaćanju troškova režija građanima koji su pružili smještaj osobama koje su uslijed razornog potresa bile prisiljene napustiti svoje oštećene domove.

Građani, kao i vlasnici objekata koji su nakon potresa osigurali smještaj osobama sa stradalih područja te ih prijavili u evidenciju privremenog boravka, mogu se Gradu obratiti sa zahtjevom za pomoć u podmirivanju troškova režija.

– Pored osobnih dokumenata i vlasničkog lista nekretnine ako se radi o podnositelju s prebivalištem izvan Grada Popovače, zahtjevu je potrebno priložiti preslike računa struje, vode odnosno plina. Po odobrenju zahtjeva, osigurana pomoć bit će isplaćena u vidu jednokratne novčane naknade na dostavljeni račun građana ili putem poštanske uputnice, objasnio je Mišković.