Poduzetničkom inkubatoru PISMO 275.000 kuna za proizvodnju videoigara

Za naslov "Go Home Annie" autora Mladena Bošnjaka (Misfit Village) odobrena su sredstva od 75.000 kuna, dok je nova igra Mateje Vedrine (Stegris) dobila čak 200.000 kuna
gaming novska

Hrvatski audiovizualni centar po prvi put je dodijelio sredstva za proizvodnju videoigara. Od ukupno 595.000 kuna koliko je podijeljeno, 275.000 kuna stiže u inkubator PISMO powered by A1.

Za proizvodnju horor videoigre “Go Home Annie” autora Mladena Bošnjaka (Misfit Village) odobrena su sredstva u iznosu od 75.000 kuna, dok je edukativna igra Mateje Vedrine (Stegris) dobila čak 200.000 kuna.

Prema riječima Vedrine, tim koji je radio na razvoju njihove igre broji sedam članova, a sama igra namijenjena je za djecu predškolske dobi u kojoj djecu stavljamo u poziciju učitelja, a ne učenika. Videoigra je ime dobila po malim slatkim čudovištima s planete Moop koji padnu na planet Zemlju. Dijete dobije jednog Moopyja te s njim krene u edukativnu avanturu u kojoj ga podučava o znanju s naše planete.

– Projekt nam se prvotno zvao KiddoLand, a nedavno smo zbog interesa i investitora, ali i konzultacija sa stručnjacima promijenili naziv u Moopies!, poručili su iz Stegrisa.

“Go Home Annie” svijet će pokušati osvojiti horor temom.

– Plan je objaviti ju na Noć vještica. No to je okvirni plan. Pokušavamo nadići prosjek, napraviti nešto što će doista biti izvanredno. Najvažnije je imati dobru priču, što imamo. Igra će otprilike trajati tri sata. Za razvijanje nečeg takvog vam treba godina do dvije ako na tome radite osam sati svaki dan. Sve ovisi koliko ste posvećeni cilju. Ako, primjerice, radite mobilnu igru, to može trajati samo tri mjeseca. A neki kompleksniji projekti mogu ići i do pet godina, rekli su u Misfit Villageu.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija