Počinili ste prometni prekršaj i planirate otići iz Hrvatske bez plaćanja? E, ne može!

Od 31. kolovoza stranci će na graničnim prijelazima plaćati kazne za prometne prekršaje počinjene u Hrvatskoj
granični prijelazJosip Regović/PIXSELL

U sklopu projekta “Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije” hrvatska policija započela je od 31. kolovoza s radom u novoj aplikaciji.

Pomoću nje policajci od sada imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Tako se u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe s prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge, pak, strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje.

Aktualno
Hrvatska