Početkom lipnja otvara se most preko Kutinice

Radovi se polako bliže kraju
most kutinicaGrad Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu suradnika danas je obišao radove na izgradnji mosta preko Kutinice, a koji se polako bliže kraju.

– Most preko Kutinice spaja Trg dr. Franje Tuđmana, na kojem gradi nova stambeno-poslovna zgrada, s istočnim dijelom grada. Most je dio detaljnog plana uređenja Trga dr. Franje Tuđmana te za dva tjedna očekujemo tehnički pregled. Vrijednost investicije je 5,5 milijuna kuna, a za njegovo idejno rješenje zaslužna je Ines Mravunac Sužnjević, Kutinjanka koja je profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, rekao je Babić.

– Most je smješten na samom gradskom trgu i to je bilo naše polazište. Inspiraciju sam vukla iz elemenata moslavačke flore, trske, rogoza i tih vertikala koje su postale vrlo apstrahirane u ovim vertikalama koje su postale i ograda. Te vertikale dobile su i svjetlosnu funkciju tako da je cijeli most zamišljen kao jedna svjetlosna skulptura u prostoru, objasnila je Mravunac Sužnjević.

Most je u završnoj fazi, rade se pripreme za tehnički pregled, a prošli tjedan izvršena su mjerenja i probno opterećenje koja su pokazala da je sve statički korektno, uredno i spremno za tehnički pregled. Otvorenje mosta uslijedit će odmah nakon tehničkog pregleda, izvijestio je pročelnik Eduard Gelešić.

– U ovom trenutku postavlja se videonadzor kojim će se pokušati riješiti pitanje prometa, kao i pomoću ležećih policajaca koji se nalaze s obje strane mosta. Nadamo se da ćemo krajem mjeseca imati i otvorenje mosta, nadodao je Gelešić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija