Početkom 2020. godine s radom započinje Centar kreativnih industrija Sisak

U siječnju sljedeće godine otvara se Centar kreativnih industrija – kreativni inkubator Sisak, takozvani CIKS, koji će postati mjesto, kao što sam naziv kaže, za razvoj novih poduzetničkih inicijativa u području kreativnih industrija. Projekt vrijedan preko 12 milijuna kuna većinskim je dijelom sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radove na obnovi zgrade vrši tvrtke Teh Gradnja iz Zagreba, a sam napredak izvidjela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

– Na 950 kvadrata korisne površine opremit ćemo inkubator za kreativne industrije i do siječnja 2020. godine očekujemo da u centru grada imamo jedan od najmodernijih inkubatora u Hrvatskoj. Opremit ćemo 12 jedinica za same korisnike, 3 multimedijalna laboratorija i jedan coworking prostor u kojem će moći zajedno izmjenjivati ideje. Nastavljamo svoje opredjeljenje da podupiremo male i srednje poduzetnike, poručila je gradonačelnica tijekom obilaska.

Grad Sisak, također potiče i rad privatnog inkubatora PISAK subvencijom zakupnine poduzetnicima za korištenje poslovnih prostora, a poduzetništvo se podupire i kroz gradski projekt Sisački poduzetnik, za koji su dosad dodijeljena tri kredita, a dva su u procesu obrade te nekoliko u najavi. Potonji je projekt dijelom velikog fonda od 43 projekta ukupne vrijednosti 132 milijuna kuna, od čega je 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz države i Europske unije.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak