Pobratimili se Petrinja i Kostrena

Potpisan je Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Grada Petrinje i Općine Kostrena
IMG-20221207-WA0000-1536×1152Grad Petrinja

Grad Petrinja i Općina Kostrena od jučer su i službeno pobratimljeni. Naime, Općina Kostrena na blagdan svetog Nikole slavi Dan općine, a ove godine je u sklopu proslave i svečane sjednice njihovog Općinskog vijeća održano i potpisivanje Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Grada Petrinje i Općine Kostrena.

Sporazum je u ime Grada Petrinje potpisala gradonačelnica Komes koja je ovom prilikom čestitala Kostrenjanima njihov dan te zahvalila na toplom i srdačnom gostoprimstvu.

– Od samog potresa do danas prati nas ruka prijateljstva brojnih hrvatskih građana, a jedni od njih su i Kostrenjani na čemu vam zahvaljujem. Ovo potpisivanje sporazuma je samo formaliziranje prijateljstva za koje se nadam da će se nastaviti kroz godine, kazala je gradonačelnica.

Podsjetimo, inicijativu za ovo bratimljenje pokrenuo je Grad Petrinja, a Gradsko vijeće Grada Petrinje na 14. sjednici donijelo je Odluku o sklapanju spomenutog Sporazuma.

Na svečanoj sjednici je uz odličan nastup gostovao i KUD Pokupljanka iz Bresta koji su dio petrinjske kulturne baštine predstavili Kostrenjanima i njihovim gostima.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija