PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH: Trgom zavladao sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje

DSC_6330

Na središnjem gradskom trgu danas su uz nazočnost više od 6 tisuća djece iz 16 hrvatskih gradova otvorene Plazma Sportske igre mladih. Sjajna sportska priča koja je prije 23 godine krenula iz Splita, ubrzo je prerasla lokalne, ali i hrvatske okvire, budući da su u igre uključena i djeca iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

-Djeco zahvala vama što se svake godine iz nova prijavljujete na Igre u sve većem broju. Najbitnije je da se družite, da ste zajedno i da zadržite pozitivnu energiju- istaknuo je predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

Svečanom otvorenju nazočili su i izaslanik predsjednika Sabora Mato Čičak,pročelnik za sport i mlade grada Zagreba Milan Pavelić, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za sport Krešimir Šamija, predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kojem je pripala čast da i otvori Igre.

-Ovo je najljepša slika koju itko može zamisliti; sportaši, djeca i mladi na jednom mjestu. Ima li išta ljepše od toga- poručio je ministar Božinović.

Video poruku podrške uputio je Luka Modrić, koji je redovito uključen u sve aktivnosti koje Plazma Sportske igre mladih provode, a uz njega i brojni drugi svjetski sportaši dali su podršku ovome projektu.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je više od tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Aktualno
Događanja
Hrvatska
Regija