Petrinjskim školarcima podijeljena donacija školskih torbi i pribora

Radi se o ukupno 60 paketa koji će biti ravnomjerno raspoređeni osnovnim školama na području grada Petrinje
donacija petrinjaGrad Petrinja

Simbolična predaja donacije školskih torbi i školskog pribora koje učenicima osnovnih škola donira ÖVP (Austrijska narodna stranka) u suradnji s Udrugom “Bauern helfen Bauern” održana je danas ispred Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. Radi se o ukupno 60 paketa koji će biti ravnomjerno raspoređeni osnovnim školama na području grada Petrinje.

– Projekt se zove “ÖVP macht Schule”, skupljali smo školske stvari širom cijele Austrije. Projekt pomaže siromašnoj djeci u Europi i poslije potresa je bila odluka da se doniraju stvari Petrinji. Skupili smo oko 500 školskih torbi, kazala je Claudia Plakolm, predsjednica mladeži ÖVP- a.

Jozo Ljubičić, iz Udruge “Bauern helfen Bauern”, istaknuo je kako je Udruga pomogla pri prikupljanju donacije te da jedan dio ide za djecu iz Petrinje, a drugi dio za djecu iz Gline, dok se u ime svih ravnatelja, učenika, roditelja i učitelja na donaciji se zahvalio Robert Groza, ravnatelj Prve osnovne škole Petrinja:

– Ja samo mogu izraziti veliku zahvalnost našim donatorima koji su prevalili veliki put i donijeli ono što je svakoj školi i svakom školarcu najbitnije, a to su školske torbe i školski pribor. Hvala im još jednom što su prepoznali vrijeme i mjesto gdje će ta donacija biti najpotrebnija.

Primopredaji donacije, također su nazočili županijski vijećnik Tomislav Kralj ispred Sisačko-moslavačke župnije te ispred Grada Petrinje privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Aleksić Pezelj.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija