Petrinjskim gimnastičarima 21 medalja na državnom prvenstvu u Osijeku

Gimnastičare je na njihovom treningu posjetila gradonačelnica Magdalena Komes
DSC_0155-1024×683Grad Petrinja

Na nedavno održanom državnom prvenstvu u Osijeku petrinjski gimnastičari pokupili su sveukupno 21 medalju.

Zlatne medalje pripale su ekipi mlađih juniorki, Matiji Slancu u disciplinama konj s hvataljkama, karike i višeboj, Marku Kenđelu u disciplinama višeboj, konj s hvataljkama, karike i preča, Krešimiru Majdančiću te Augustinu Plavcu u disciplini preskok. Srebro su osvojili Sara Horvatić u univerzalnom programu, Tena Fiala, Matija Slanac u disciplinama tlo, ruče i preča, Ivan Ferčić u disciplini višeboj, ekipa seniora te Erik Matija Pandurić u disciplini preskok. Bronca je otišla Leoni Posavec te Filipu Šuprini u disciplini preskok.

Tim ih je povodom u šatoru na jednom od njihovih treninga posjetila gradonačelnica Magdalena Komes koja je poručila kako će uz dvoranu koja bi uskoro trebala biti gotova, kao i balon na rukometnom igralištu, uvjeti za treniranje ipak biti bolji.

– Kao Grad ćemo stajati uz ovakve uspjehe, uz ovakve mlade nade. Financijska situacija će se popraviti, a napravit ćemo onoliko koliko možemo. To je barem izrada projektne dokumentacije kako bismo spremno dočekali sredstva koja će nam biti na raspolaganju iz fondova EU ili Fonda solidarnosti. U svakom slučaju, jedan od prioriteta bit će nam izgradnja gimnastičarske dvorane.

Gordana Žugaj kazala je kako su uvjeti u šatoru u kojem treniraju dobri, ali i naglasila kako to nije trajno rješenje i da svi priželjkuju što skoriji početak obnavljanja dvorane.

Komes je ovu prigodu iskoristila i kako bi Hrvačkom klubu Petrinja čestitala na njihovim posljednjim uspjesima. Naime, Lana Penezić i Petra Neumovski prvakinje su Hrvatske u kategoriji starijih djevojčica (SL način hrvanja), a Marko Mitrović prvak Hrvatske u kategoriji do 70 kilograma.

Vinko Kadečka, trener hrvača, kazao je kako je korona dosta poremetila njihov sustav rada te se sada susreću s nedostatkom djece. Budući da je hrvanje kontaktni sport, zbog epidemije su sada otkazana sva preostala državna prvenstva.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport