Petrinja ugostila predstavnike projekta sveučilišne mreže za smanjivanje i upravljanje rizika od katastrofe

Geodetski fakultet organizirao je posjet Cipru, gdje je fokus bio na požarima te posjet Petrinji gdje je naglasak na potresu
246816569_1017649972353301_2060567323263145865_n-1024×768Grad Petrinja

Gradonačelnica Magdalena Komes i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Petrinje Branislav Koljaja ugostili su Željka Bačića s Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao voditelja projekta “University Network for Disaster Risk Reduction and Management in Indian Ocean Rim” – UN4DRR te partnere navedenog projekta, predstavnike devet sveučilišta s Cipra, Indonezije, Maldiva, Belgije i Španjolske.

Geodetski fakultet partner je na projektu “University Network for Disaster Risk Reduction and Management in Indian Ocean Rim” kojeg financira Europska unija kroz program ERASMUS+ KA2 CBHE – izgradnja kapaciteta u području visokog obrazovanja. Projekt traje tri godine, do 14. siječnja 2023.

Kao tehnički trening za partnere iz Azije s ciljem demonstracije primjene novih tehnologija (daljinski snimci, GNSS, dronovi, GIS) prilikom i nakon prirodnih katastrofa, Geodetski fakultet organizirao je posjet Cipru, gdje je fokus bio na požarima te posjet Petrinji gdje je naglasak na potresu.

U sklopu posjeta Petrinji održan je i spomenuti sastanak s gradonačelnicom i načelnikom Stožera gdje se razgovaralo o nastalim štetama, aktivnostima spašavanja te nastavno sanacije i uspostave životnih funkcija u gradu nakon potresa.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija