Petrinja ugostila natjecanje u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda

Natjecanje je okupilo gotovo 400 djece s područja županije
natjecanje mini nogomet petrinjaGrad Petrinja

U organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskog nogometnog saveza,na stadionu NK Mladost u Petrinji održano je natjecanje u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda.

Inače, Školski sportski savez SMŽ godišnje provede 115 radnih dana natjecanja u kojem sudjeluje šest tisuća djece, objasnila je poslovna tajnica Ljiljana Gavranović.

– Danas smo ovdje po prvi puta s mini nogometom za učenike i učenice 5. i 6. razreda. Imamo ukupno 27 ekipa, od toga 6 ekipa djevojčica, 21 ekipu dječaka. U Petrinji je gotovo 400 djece s područja županije koja će odigrati 27 utakmica i tako ćemo dobiti polufinaliste koji će se 10. svibnja natjecati u finalu za odlazak na poluzavršna natjecanja, nadodala je Gavranović.

Sudionike natjecanja i organizatore pozdravili su zamjenik župana Mihael Jurić, zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo, predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ Josip Šimunović, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Davor Ivić te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ i predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport