Petrinja priprema doček za ultramaratonca Branka Šubića

Treću godinu zaredom ovaj ultramaratonac će prijeći preko 500 kilometara dugu trasu Dubrovnik-Knin-Petrinja
branko šubić petrinjaGrad Petrinja

Projekt “Branko Šubić za branitelje” ide dalje. Treću godinu zaredom ovaj ultramaratonac će prijeći preko 500 kilometara dugu trasu Dubrovnik-Knin-Petrinja.

Naime, njegov petogodišnji projekt “Branko Šubić za branitelje” dolazi u svoju završnu i do sada najtežu fazu. Branko će u 11 etapa kombinacijom brzog hodanja i trčanja prije starta održati i konferenciju za medije 26. srpnja u Dubrovniku, odakle starta 27. srpnja. Na posljednjoj, 28-kilometarskoj etapi od Gline do Petrinje, koja je predviđena 6. kolovoza, Branku će se, također pridružiti sportaši.

Također, ovaj datum je Petrinjcima vrlo važan jer tada obilježavaju Dan hrvatskih branitelja grada Petrinje i Dan oslobođenja, a sve u sklopu višednevnog programa ovogodišnjeg Lovrenčeva. Tako će uz braniteljske udruge, gradove Dubrovnik, Knin i Petrinja, kao i partnere i brojne sponzore te Zaprešić Boyse, Petrinjci dočekati Branka kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima.

O svemu je detaljno danas upoznata i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom, a koja je poručila da njegov ulazak u Petrinju mora biti dostojanstveno i lijepo obilježen. Čelnici grada Petrinje popratit će ovaj važan događaj i uz protokolarne obveze nastojati da cijeli državni vrh taj dan bude u gradu.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija