Park prirode Lonjsko polje privlači posjetitelje svojim novim atraktivnim sadržajem

Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s nove tri promatračnice
239253280_875300663088790_6270484737661785597_n

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s nove tri atraktivne promatračnice koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje. Promatračnice su atraktivan foto kutak za brojne avanturiste.

Promatračnica „Roda“ nalazi se nedaleko od Posjetiteljskog centra Čigoč, promatračnica „Ptica kosac“ u blizini je posjetiteljskog centra Repušnica, dok se promatračnica „Tradicionalni ribolov“ nalazi tik uz rijeku Lonju nedaleko od Posjetiteljskog centra Osekovo čije se otvorenje očekuje u rujnu.

-Izgradnjom promatračnica dodatno samo obogatili sadržaj koji nudimo posjetiteljima. Posjetitelji su oduševljeni njihovim izgledom, a i prizorima koje mogu vidjeti s promatračnica jer se promatračnice nalaze na atraktivnim lokacijama blizu rijeke Lonje ili plandišta na kojima borave autohtone životinje. Posjetitelji mogu obići ove atraktivne lokalitete, a kako do njih doći saznat će u našim infocentrima- istaknula je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

Izgradnja je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija