Park prirode Lonjsko polje bogatiji za deset električnih golf autića

Osim što su ekološki prihvatljivi i bešumni, autići posjetiteljima nude i novu atraktivnu uslugu za istraživanje parka
328778094_721782636171246_1310414677990060191_nGrad Kutina

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje preuzela je deset naručenih električnih golf autića od tvrtke Wawa čime je proširila turističku ponudu u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Električni golf autići sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava te gradova Kutine i Popovače s po 10% sredstava potrebnih za nabavu turističkih električnih golf autića. Zadovoljstvo nabavom vozila istaknuli su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz zahvalu spomenutom Fondu za dodijeljena sredstva.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje posjetiteljima je prezentirala probnu vožnju električnim golf autićima u ožujku i travnju 2021. godine u Posjetiteljskom centru Repušnica, gdje su se autići pokazali kao posjetiteljima zanimljiva i tražena turistička usluga.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje parkom, jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

– Tražili smo ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u Repušnici i Osekovu, a istodobno posjetiteljima, vožnjom eklektičnim golf autićima kroz Lonjsko polje, nudimo novu atraktivnu uslugu, izjavio je v.d. ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

– S obzirom na veliku površinu Lonjskog polja ova vozila omogućit će posjetiteljima jednostavan i siguran način pronalaska željenih lokaliteta, a uz prekrasan krajolik idealna su kombinacija za istraživanje i potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Vjerujem da će se gosti parka rado služiti električnim automobilima jer vožnja poljem nudi nezaboravno iskustvo i druženje s autohtonim pasminama uz bogatu floru i faunu, dodala je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Autići će biti u turističkoj ponudi u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo od travnja ove godine.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija