Ovo su rezultati projekta “Centar za razvoj poduzetništva PETRA”

U Petrinji je održana završna konferencija projekta vrijednog 916.860,23 kuna
nas-1-1536×1152Grad Petrinja

PETRA – Petrinjska razvojna agencija uspješno je provela projekt pod nazivom “Centar za razvoj poduzetništva PETRA” koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 916.860,23 kuna te su danas na završnoj konferenciji prezentirani rezultati projekta.

Katarina Ivančić, ravnateljica Petrinjske razvojne agencije PETRA, istaknula je kako je svrha navedenog projekta poboljšanje uvjeta mladih nezaposlenih ljudi u gradu Petrinji kroz jačanje njihovih kompetencija i organiziranje edukacija za njih.

Selma Buljubašić, voditeljica projekta Centar za razvoj poduzetništva PETRA, rekla je nešto više o samom projektu:

– Osmislili smo edukacije koje su certificirane, upisuju se u e-radnu knjižicu, to je: edukacija za računalnog operatera uredskog poslovanja, za voditelja pripreme i provedbu EU projekta i za stručnjaka za Internet marketing. Kroz te edukacije prošlo je 29 osoba. Osim toga, organizirali smo i niz edukacija koje su usmjerene na tzv. ‘soft vještine’ gdje mi jačamo sebe, svoje samopouzdanje i prezentaciju sebe, kako prezentirati sebe poslodavcu, kako kvalitetno napisati životopis. Ukupno kroz sve naše edukacije prošle su 143 osobe.

– Ono na što smo posebno ponosni je da smo proveli 30 individualnih savjetovanja s nezaposlenim osobama koje se žele samozaposliti, od tih 30 individualnih savjetovanja čak se 19 osoba odlučilo upustiti u svijet poduzetništva te su otvorili svoje poslovne subjekte i trenutno posluju na tržištu rada.

Kroz projekt je oformljen i INFO HUB, nadodaje Buljubašić, a to je mjesto gdje, ne samo nezaposlene osobe, nego i građani Petrinje mogu doći i koristiti informatičku opremu, Internet i savjetodavne usluge u dvorištu Kotve u kontejneru.

Završnoj konferenciji ispred Grada Petrinje prisustvovao je zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo koji je napomenuo da je ovo još jedan u nizu projekata obnavljanja grada, i to vrlo značajan.

Događanja
Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija