Otvoreno reciklažno dvorište Sisak Novi

Građani će ondje moći bez naknade odlagati sve vrste kućnog otpada, uključujući i krupni otpad, i to od ponedjeljka do petka od osam do 20 sati te subotom od osam do 13 sati

Nikola Čutuk/PIXSELL

U Sisku je suvremeno reciklažno dvorište Sisak Novi na kojemu će građani moći bez naknade odlagati sve vrste kućnog otpada, uključujući i krupni otpad.

Reciklažno dvorište u Capraškoj ulici drugo je reciklažno dvorište u Sisku, a izgrađeno je u skladu s ugovorom o dodjeli nepovratnog novca za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. Ukupna vrijednost projekta je veća od pet milijuna kuna (5.366.805 kuna), od čega je nepovratno iz Europske unije 4.291.909 kuna, ili 85 posto prihvatljivih troškova, a ostalo je osigurao Grad Sisak iz proračuna.

Tijekom provedbe projekta građani su u Sisku na edukativnim radionicama u osnovnim školama upoznati s razvrstavanjem otpada, korištenjem reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će se primati u reciklažnom dvorištu.

– Na ovaj smo način rasteretili gradsko komunalno odlagalište Goričicu pa pozivam građane da sav kućni otpad odlažu ovdje. Sada, u vrijeme nakon potresa, kada se čiste stanovi, tavani i podrumi te obnavljaju oštećeni objekti, potreba za ovakvim odlagalištem je najviše izražena, rekla je povodom otvorenja sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te istaknula da je odlaganje otpada u Sisku sada dugoročno riješeno.

Radno vrijeme bit će od ponedjeljka do petka od osam do 20 sati te subotom od osam do 13 sati.