Otvorena potpuno obnovljena dvorana Hrvačkog kluba Petrinja

Dvorana je obnovljena donacijom poljske razvojne banke Bank Gospodarstwa Krajowego u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak te Hrvatskog vaterpolo saveza u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom
hrvanjeNikola Cutuk/PIXSELL

U Petrinji je otvorena potpuno obnovljena sportska dvorana tamošnjeg Hrvačkog kluba, a koja je teško stradala u potresu.

Naime, Hrvatski olimpijski odbor te Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije pokrenuli su projekt pod nazivom “Prijatelji na djelu” za pomoć sportu na području pogođenom katastrofalnim potresom. Dvorana je obnovljena donacijom poljske razvojne banke Bank Gospodarstwa Krajowego u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak te Hrvatskog vaterpolo saveza u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom.

– Za Sisačko-moslavačku županiju ovakvi događaji znače mnogo, iz razloga što je velik dio naše županije, ovaj banovski dio jako stradao u strašnom potresu. Mnoge naše institucije, dvorane, škole, sportska borilišta su teško oštećena, a mnoga su neupotrebljiva. Za njihovu obnovu potrebna su velika financijska sredstva, kako bismo se vratili u stanje prije potresa. Naravno da je ovakva akcija poticaj obiteljima da ostanu na ovom području, da njihova djeca imaju sve uvjete, da mogu trenirati i da se mogu razvijati kao djeca na područjima gdje nije bilo ovog strašnog potresa, poručio je tom prigodom zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

Također, tijekom svečanog otvorenja predstavljeni su i drugi projekti koji su financirani iz sredstava donacije BGK-a u ukupnom iznosu od gotovo 1,9 milijuna kuna, a sportaši Hrvačkog kluba Petrinja priredili su uzvanicima prezentaciju, skraćeni prikaz treninga kakav će se ponovno odvijati u obnovljenoj dvorani.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport