Otvaraju se masažni saloni i fizioterapija

I za njih su dali preporuke na webu HZJZ-a, a danas će biti donesena odluka da se i oni puštaju u rad

Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji izvijestio je i da su u uslužne djelatnosti s bliskim kontaktom koje se sutra otvaraju, uključili i salone za masažu i usluge fizioterapije izvan bolnica, a za koje je zabrana rada trebala vrijediti još tjedan dana. I za njih su dali preporuke na webu HZJZ-a, a danas će biti donesena odluka da se i oni puštaju u rad.

Vezano za neprehrambene proizvode poput tekstila na tržnicama čija je prodaja ograničena, najavio je da će se to promijeniti “u najskorije vrijeme” i da će dopustiti da se s takvim proizvodima krene. Istaknuo je da su danas ministar Božinović i on imali sastanak s ministricom kulture i razgovarali o pitanju otvaranja kina, kazališta, festivala te naglasio da o tome vode brigu.

– Danas smo o tome široko razgovarali i postavili si rokove da pripremimo dokumente. Popuštamo u fazama, oprezno. Nešto je trebalo biti prvo, nešto drugo. Prioritete su određivali ministri i Vlada. Predstava se može organizirati pod epidemiološkim mjerama, ali napravit ćemo okvir po kojem se može odigrati, naglasio je Capak.