Otkriveni dobitnici likovnog natječaja Sisak – grad umjetnosti i sporta

Povodom Dana grada, Grad Sisak i Gradska galerija Striegl organizirali su likovni natječaj na temu Sisak – grad umjetnosti i sporta.

U kategoriji Sisak – grad sporta sudjelovala su vrtićka djeca, kao i učenici nižih razreda osnovnih škola. U konkurenciji starije vrtićke skupine najbolje djelo narisao je Marko Đurić iz Dječjeg vrtića Sisak Novi, dok je u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda najboljim radom proglašena slika Tea Pastuhovića, učenika 2. razreda Osnovne škole Viktorovac.

Druga tema bila je Sisak – grad umjetnosti prilikom obilježavanja 100. godina rođenja Slave Striegl, a u kojoj su sudjelovali učenici viših razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola. Među djecom od 5. do 8. razreda prvo je mjesto osvojila Karla Panižić, učenica 8. razreda Osnovne škole Viktorovac, a među srednjoškolcima, najviše se istaknula Tia Sertić, učenica 3. razreda Gimnazije Sisak.

– Zahvaljujemo se svima koji ste se odazvali na natječaj: vrtićima, školama i mentorima, ali prvenstveno djeci koja su u sklopu ove teme napravila izuzetne radove i zadali stručnom povjerenstvu zaista težak i izazovan posao, poručila je ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber.

Otvorenje izložbe, kao i dodjela nagrada održat će se 4. lipnja povodom Dana grada Siska u Gradskoj galeriji Striegl s početkom u 11 sati. Za sve sudionike natječaja pripremljen je i posebni program na Šetnici Slavoljuba Striegla s početkom u 11:30 sati, koji uključuje radionicu zdrave hrane za djecu “Mini nutri klub”, nastalu u suradnji s Centrom Humanika, interaktivni plesni program uz izradu velikih balona od sapunice te Pop-up likovni program na otvorenom.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak