Otežan promet na područjima pogođenim potresom

Pozivaju se vozači da prate upute nadležnih i izbjegavaju odlazak u potresom pogođena područja kako bi se olakšao rad žurnih službi

Zbog razornog potresa otežano se vozi na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, a očekuju se gužve na svim prilazima Petrinji, Glini i Sisku te okolnim mjestima, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub.

Zbog smirivanja prometa vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h na autocesti A11 između čvora Velika Gorica i naplatne postaje Mraclin, u smjeru Lekenika i čvora Buševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba.

Pozivaju se vozači da prate upute nadležnih i izbjegavaju odlazak u potresom pogođena područja kako bi se olakšao rad žurnih službi.

U potresu je oštećen most Brest kod Petrinje te se vozi uz ograničenje brzine od 30 km/h ili obilazno: Žažina-Sisak-Moščenica-Petrinja i obratno.

U prekidu je promet na: ŽC3121 Tišina-Palanjek zbog urušavanja dijela nasipa. Obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo;   ŽC3195 Mala Solina-Stankovac. Obilazak je ŽC3196 i ŽC3275 kroz mjesta Glinska Poljana i Stankovci; LC Petrinja (sajmište)-Križ Hrastovački u mjestu Pecki. Obilazak kroz mjesta: Župić-Hrastovica-Donja Bačuga-Pecki i obratno.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija