Osnovna škola Mate Lovraka obilježava 230. godišnjicu rada

Najstarija škola u Kutini, naime Osnovna škola Mate Lovraka obilježava 230. godišnjicu rada.

Ususret ovom jubileju, nastala je knjiga “Početnica kutinskog školstva”, kao kruna suradnje škole i kutinskog novinara i publicista Dragutina Pasarića.

Svjetlo dana, ovaj vrijedan doprinos lokalnoj povijesti, ugledao je na promociji u prostorijama Muzeja Moslavine.

Knjiga “Početnica kutinskog školstva” monografija je puna emotivnog naboja i sjećanja, ali i podataka o samoj školi prigodnih za proučavanje povijesti školstva u ovim krajevima. U knjizi se pod podnaslovom “Slikovnica”, također nalazi i serija likovnih radova učenika, koja prati estetski izričaj škole kroz duže vremensko razdoblje.

– Željeli smo da ovu knjigu čitaju svi, od djece i onih koji su emotivno vezani za školu, do stručnjaka koji će proučavati povijest školstva, znači knjiga je namijenjena svima i želimo da bude čitana s radošću, istaknula je urednica knjige i ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Vedrana Banda.

Događanju je nazočio gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, koji je ovo prigodom najavio daljnje uređenje škole i opremanje informatičkom opremom.

Promociju je popratio scenski nastup učenika matične i Područne škole Kutinska Slatina, kojim su dočarali život u Lovrakovo doba, dok se program proslave nastavlja velikom priredbom u petak u prostorima Doma kulture.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija