Osigurano 8 novih asistenata za rad s osobama s invaliditetom

Udruzi osoba s invaliditetom sisačko-moslavačke županije odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda za projekt “Podrška za bolji i kvalitetniji život”.

Projektom, ukupne vrijednosti 1.545.661,11 kuna, osigurano je dodatnih 8 osobnih asistenata koji će uz dosadašnja 4, pomagati osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama na području Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice. “Podrška za bolji i kvalitetniji život” traje sveukupno 26 mjeseci, od kojih je 24 predodređeno za izravan rad sa štićenicima, dok ostatak pokriva pripreme i završno izvještavanje.

Potpisivanju Ugovora o radu za nove osobne asistente u “Maloj kući” u Petrinji, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb te iskoristila priliku da pohvali voditeljice ovog hvalevrijednog projekta, Aleksandru Milković i Mandu Šalić:

– Gospođe su primjer kako dobro iskoristiti znanje i sposobnosti i to još pogotovo ne samo za sebe, nego i za druge što je najinteresantnije, a kako smo danas čuli da su to osobe s najtežim oštećenjima od mentalnog pa do fizičkog stanja. Interakcija koja se stvara između asistenata i korisnika i cijelih obitelji je nešto stvarno prekrasno.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija