Osigurano 634 milijuna kuna za komercijalizaciju inovacija

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv mikro, malim i srednjim poduzetnicima na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”.

Na ovaj se način poduzetnici nastoje potaknuti na komercijalizaciju inovacija proizvoda i usluga, koji su u skladu s prioritetnim tematskim područjima Strategije pametne specijalizacije, odnosno zdravlja i kvalitete života, energije i održivog razvoja, prometa i mobilnosti, sigurnosti te hrane i bio-ekonomije. Dodjelom bespovratnih potpora, koje su osigurane iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstvo će podržati poduzeća koja su usmjerena na proizvodnju i plasman inovativnih proizvoda ili usluga na tržište, a koji posljedično doprinose povećanju izvoza i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva na globalnom tržištu.

Na raspolaganju stoji sveukupno 634 milijuna kuna, s time da je maksimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektnom prijedlogu 20 milijuna kuna, odnosno minimalno 750 tisuća kuna. Poziv traje od 15. srpnja pa sve do 15. studenog, dok se prijave podnose putem sustava eFondovi.

Aktualno
Gospodarstvo
Hrvatska