Opijali se i razbijali automobile

Vozači su do otrježnjenja smješteni u posebne prostorije nadležnih policijskih postaja

U petak, 12. kolovoza, oko 23.30 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,97 promila upravljao 33-godišnjak s područja Majura. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario u propisno parkirani automobil.

Sljedećeg dana, 13. kolovoza, oko 2.40 sati, u Savskoj ulici u Sisku, za vrijeme nadzora prometa, vozač automobila sisačkih registracija se nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove službenog vozila već je ubrzao i nastavio kretanje. Dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio na zelenu površinu. Vozilom je upravljao 20-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

Istoga dana, oko 4.30 sati, na području Martinske Vesi u mjestu Žirčica, prometnu nesreću izazvao je 21-godišnjak iz Siska, koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,8 promila upravljao automobilom zagrebačkih registracija. On je po ulasku u oštri zavoj, uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika i udario u metalnu ogradu.
Potom je oko 21 sat, na glinskom području u mjestu Vlahović, prometnu nesreću izazvao 68-godišnjak s glinskog područja. On je neregistriranim traktorom prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u bočnu stranu automobila. Vozač je upravljao pod zabranom i pod utjecajem alkohola od 1,37 promila.

U ponedjeljak, 15. kolovoza, oko 18 sati, u ulici Grge Novaka u Petrinji, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je 59-godišnjak iz Petrinje, koji je pod utjecajem alkohola od 1,9 promila upravljao automobilom sisačkih registracija te udario u ivičnjak. Izvršenom provjerom je utvrđeno da mu je vozačka dozvola istekla 2016. godine.