OPG Krešimir Udina, šampion kutinskog festivala vina

U Kutini je 26. godinu za redom održana izložba vina Hrvatske i izvornih sorti, Festival vina – MoslaVina 2019.

Manifestacija je ostvarena u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine te Udruge vinogradara i voćara Moslavine “Lujo Miklaužić” Kutina te pod pokroviteljstvom Grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije, ponajprije s ciljem promocije izvorne moslavačke sorte – škrleta. Zahvaljujući predanom radu članova spomenute Udruge, kao i moslavačkih vinogradara i vinara, škrlet je postao prepoznatljivo vino Moslavine i Hrvatske te se zbog toga najbolje ocijenjeni škrlet, proglašava i Šampionom izložbe MoslaVina.

Ove je godine ta laskava titula dodijeljena OPG-u Krešimir Udina, a tijekom programa uručena je i diploma za životno djelo osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Udruge “Lujo Miklaužić” Dani Šimuniću.

Između ostalog, ovogodišnje izdanje MoslaVine prikupilo je 175 uzoraka vina, od čega su 42 uzorka bili upravo škrlet. Također, 12 uzoraka škrleta ocijenjeno je zlatom medaljom, ali samo je jedan mogao odnijeti titulu Šampiona.

– Da je ova izložba vina u svom usponu govori činjenica da ove godine imamo 175 uzoraka, da je zlatne medalje osvojilo 54 uzorka, a posebno smo ponosni da imamo 42 uzorka škrleta od kojih je 12 ocijenjeno sa zlatnom medaljom. Bit festivala je povećanje kvalitete proizvodnje vina u našoj regiji Moslavine i širenje jedne pozitivne promocije, ali prije svega našeg brenda autohtone sorte vina škrlet za koji nam je želja da postane prepoznatljivo, istaknuo je na otvorenju MoslaVine gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Dvodnevna manifestacija posjetiteljima je osim tradicionalne izložbe vina, ponudila i vinske degustacije, kuću škrleta te brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje. U ponudi su bila vina ostalih hrvatskih regija i susjednih zemalja, a posjetitelji su mogli uživati u posebnom programu vođenih kušanja vina, Večeri škrleta, cooking show programu, vinskim igrama te glazbenom programu. Važno je za napomenuti da je program festivala, kojeg je vodila Karmela Vukov Colić, otvorio nastup francuskog zbora La Serre enchantée, dok su publiku, osim vina i hrane, dodatno zagrijali koncerti Jasmina Stavrosa i Prljavog kazališta.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija