Općina Lekenik – mjesto ugodnog življenja

Općin Lekenik danas slavi svoj dan,  proslava je započela sjednicom Općinskog vijeća Općine Lekenik, koja je ovom prigodom održana u Društvenom centru Hermanna Gmeinera u SOS dječjem selu Lekenik. Brojne goste i uzvanike, dočekao je bogat kulturni program, a svečanost je okrunila dodjela zahvalnica i javnih priznanja za pomoć Općini.

Svečanoj je sjednici, u ulozi Izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, nazočio zamjenik župana Roman Rosavec. Rosavec je čestitao načelniku i njegovom timu, kao i mještanima Dan općine te istaknuo plodove dobre suradnje koju Općina njeguje sa županijom. Spomenuo se Osnovne škole Mladost koja se nalazi u vlasništvu županije, a u kojoj zajedničkim naporima stvaraju preduvjete za kvalitetno obrazovanje, kao i infrastrukturnih zahvata provedenih na modernizaciji i poboljšanju kvalitete prometnica.

Dotaknuo se i sportske infrastrukture te turističkog aspekta s kojeg Općina može pridonijeti sveukupnoj turističkoj ponudi Sisačko-moslavačke županije, naročito u proizvodnji i plasiranju vina. U potrebi za proširenjem dječjeg vrtića, Rosavec vidi pozitivne trendove u području demografije te se, naposljetku složio da Općina Lekenik doista postaje mjesto ugodnog življenja.

Događanja
Hrvatska
Lekenik
Općina
Sisačko-moslavačka županija