Oni su najbolji strijelci Hrvatske

Među nagrađenima su Snježana Pejčić i Petar Gorša, Matea Omazić i Uroš Kačavenda, Josip Glasnović, Valentina Pereglin i Andrej Krstinić te treneri Seno Čusto, Siniša Vitez, Mirela Skoko-Ćelić, Branko Pereglin, Tihana Odlešić Kačavenda i Dean Vignjević
josip glasnovićIgor Kralj/PIXSELL

U zagrebačkome centru Almerija upriličena je svečanost proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske za 2019. godinu, a prigoda je iskorištena i za dodjelu sufinanciranog oružja, investicije u sportsko streljaštvo vrijedno oko milijun kuna.

Naime, hrvatski su strijelci osvojili 25 medalja na svjetskim kupovima i europskim prvenstvima, pa su tako nagrađeni Snježana Pejčić i Petar Gorša kao najbolji strijelci u pušci, Matea Omazić i Uroš Kačavenda u pištolju, Josip Glasnović u trapu, a svjetski prvaci u samostrelu discipline – field Valentina Pereglin i Andrej Krstinić u samostrelu.

– Uime svih strijelaca moram se zahvaliti svima koji nam pružaju potporu za pripreme u ovim teškim vremenima  i nadam se da ćemo se odužiti dobrim nastupom i olimpijskom medaljom u Tokiju, kazao je tom prilikom Gorša.

Posebno priznanje uručeno je i aktualnom olimpijskom prvaku Josipu Glasnoviću koji je lani slavio na Svjetskom kupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pritom izjednačio svjetski rekord i osvojio još jednu olimpijsku kvotu za Hrvatsku, a nagrađeni su i treneri Seno Čusto, Siniša Vitez, Mirela Skoko-Ćelić, Branko Pereglin, Tihana Odlešić Kačavenda i Dean Vignjević.

Svečanost je iskorištena i za dodjelu zračnog sportskog oružja, koje su zajednički sufinancirali Hrvatski streljački savez, Ministarstvo turizma i sporta, te klubovi i društva –
članice Hrvatskog streljačkog saveza. Investicija u iznosu od 800 tisuća kuna iskorištena je za kupnju 110 zračnih pištolja i 38 zračnih pušaka, uz pripadajuće streljivo, dodatno je potpomognuta donacijom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora za pomoć članicama pri plaćanju kotizacija, članarina i registracija nacionalnom savezu.  Tako je, uz redovni program te olimpijske i razvojne programe koje financira HOO, ove godine u streljački sport investiran dodatni iznos od milijun kuna.

Aktualno
Hrvatska
Sport