ONE SU PONOS PETRINJE: Šeherzada Šaini Talić, Davorka Lovrić Vlašić i Pina Žilić među najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima Hrvatske

Tim ih je povodom u izmještenom prostoru Gradske uprave ugostila gradonačelnica Magdalena Komes

Grad Petrinja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine je nagradilo najbolje i najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj.

Kroz javni poziv nagrađuju se istaknuti pojedinci koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. U kriterije koji se boduju prilikom nagrađivanja ulaze, između ostaloga, mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Među 511 nagrađenih nalaze se i tri petrinjske učiteljice: Šeherzada Šaini Talić iz Srednje škole Petrinja, Davorka Lovrić Vlašić iz Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Gora te Pina Žilić koja predaje u Osnovnoj školi Ludina u Velikoj Ludini i Osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

Tim ih je povodom u izmještenom prostoru Gradske uprave ugostila gradonačelnica Magdalena Komes istaknuvši da je Grad na raspolaganju za bilo kakvu pomoć u dodatnom obrazovanju ili poticanju izvrsnosti te najavila:

– Kao Gradska uprava pokušavamo barem djelomično zahvatiti svaki segment društva, ali nešto o čemu ozbiljno razgovaramo i na čemu radimo je poticanje izvrsnosti naše djece zbog čega smo osnovali radnu skupinu na čelu s profesorom Ivanom Prskalom. Zaista želimo potaknuti darovitu i izvrsnu djecu da dođu do izražaja, da napreduju, da pokažu sve što znaju, da nam ne ostaju na nekoj razini na kojoj ne bi trebali biti, dakle da se razvijaju i da pokažu svoje potencijale, a znam da u Petrinji ima jako puno darovite djece koja to definitivno zaslužuju, dodala je Komes.