Oko 500 kućanstava u romskim naseljima dobit će struju

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor HEP-Operatora distribucijskog sustava Nikola Šulentić potpisali su ugovor o financiranju programa priključenja na elektroenergetsku mrežu kućanstava u romskim naseljima, vrijedan 2 milijuna kuna
Marko Prpić/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor HEP-Operatora distribucijskog sustava Nikola Šulentić potpisali su u sjedištu Hrvatske elektroprivrede ugovor o financiranju programa priključenja na elektroenergetsku mrežu kućanstava u romskim naseljima, vrijedan 2 milijuna kuna.

– Jedna od naših resornih zadaća je da našim građanima omogućimo pristup pouzdanoj energiji, što je ujedno i jedan od ciljeva održivoga razvoja – puta kojim Republika Hrvatska ide. Energija je ključni moment u gotovo svim područjima života stoga je važno da je dostupna svima, bez iznimke, poručio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

U razdoblju koje slijedi HEP-ODS realizirat će priključke korisnika koji ispunjavaju sve potrebne zakonske preduvjete neophodne za priključenje na distribucijsku mrežu.

– Od ukupnog broja od oko 500 potencijalnih priključaka, program elektrifikacije u prvoj fazi obuhvaća najmanje 200 priključaka na području sedam županija – Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Međimurske i Varaždinske županije, istaknuli su iz HEP-a.

Aktualno
Hrvatska